Tisíce vůní rakouského léta

17.06.2012 15:10

V Rakousku můžete prožít aktivní dovolenou ve znamení pohybu, zdravého způsobu života, kulinářských lahůdek a přírodních krás. Dovolenou s pěší turistikou, na kole, ve znamení koupání v průzračných jezerech i zasvěcenou divoké romantice v hlubokých soutěskách a rozeklaných horách.

Přijeďte a ožijete! Přečtěte si několik osobních tipů od našich cestovatel- novinářů.

Údolí  Montafon v rakouském Vorarlbersku objevil už před téměř devadesáti lety slavný spisovatel Ernest Hemingway.

V roce 1925 se sem poprvé vydal z Paříže se svou první ženou Hadley a malým synkem Bumbym a napsal tu v klidu hor - zatím jako neznámý spisovatel - svůj budoucí první slavný román Fiesta. Vydáte-li se v jeho stopách, určitě nebudete litovat!

Více se dočtete zde

Údolí Gasteinertal leží uprostřed národního parku Vysoké Taury asi sto kilometrů jižně od Salcburku. Rozvoj moderního alpinismu v údolí Gastein začal v první polovině 19. století, kdy na popud arcivévody Jana, syna císaře Leopolda II., byla postavena první alpská chata Gamskarkogelhütte pod vrcholem Gamskarkogel (2.465 m). Postupně se z údolí Gastein stalo vyhledávané alpské letovisko.

Zavěšeni na paraglidingovém padáku před instruktorem se vznášíte spolu s ním mezi alpskými velikány i nad nimi. Nahoře tiše šumí vítr, zvuky ze země k vám doléhají jen vzdáleně a vy si užíváte tu úchvatnou podívanou. Kde můžete něco takového zažít? Třeba právě v tyrolském údolí Brixental v Kitzbühelských Alpách.

Tak tady bych chtěl(a) žít, řeknete si nejspíš po příjezdu do tyrolské metropole Innsbrucku. Nejde jen o krásné starobylé budovy svírající úzké uličky historického jádra, perfektní čistotu či atmosféru plnou pohody. Poloha přímo mezi horami je tím, co budete Innsbručanům nejspíš závidět nejvíce.

Přečtěte si více zde

Další nejkrásnější způsoby, jak prožít letní dovolenou v Rakousku najdete na www.austria.info/cz/leto

—————

Zpět